skip to Main Content

LEIDSCHE RIJN

Ligging en bereikbaarheid

Op nog geen 15 minuten fietsen van de binnenstad van Utrecht strekt Leidsche Rijn zich uit. In dit jongste stadsdeel wonen momenteel zo’n 80.000 mensen; het gebied zal in de toekomst circa 100.000 Utrechters huisvesten. De afgelopen jaren is hard gewerkt om van het bruisende centrum van Leidsche Rijn het tweede stadshart van Utrecht te maken.

CENTRAAL WONEN IN LEIDSCHE RIJN

  • Slechts 15 minuten fietsen naar Utrecht Centrum
  • Binnen een paar minuten met de trein op Utrecht Centraal Station
  • Leidsche Rijn Centrum is het tweede stadshart van Utrecht met foodmarket, horeca, winkels en andere voorzieningen
  • Cinemec Bioscoop op loopafstand
  • Vele sportvoorzieningen in de buurt
  • Diverse parken in de buurt
  • Snelle verbindingen naar alle grote steden

Perfecte bereikbaarheid

Greenville ligt in het centrum van Leidsche Rijn, op loopafstand van winkels, horeca en andere voorzieningen. Maar ook de historische binnenstad van Utrecht is vlakbij: in nog geen 15 minuten fietsen sta je al op de Neude. Het NS-station Leidsche Rijn centrum ligt op loopafstand van Greenville, evenals het busstation. Vanuit hier ben je binnen een paar minuten op Utrecht Centraal Station. Ook met de auto is Leidsche Rijn goed te bereiken: door de centrale ligging en met de snelwegen A2 en A12 vlakbij ben je binnen drie kwartier in Amsterdam, Rotterdam en Den Bosch.

Genoeg te doen

In het centrum van Leidsche Rijn is genoeg te doen. Zo zijn er volop winkels, een foodmarket, diverse restaurants, gezellige cafés en hippe koffietentjes. In mei 2018 opent het winkelcentrum haar deuren. Ook buiten het centrum van Leidsche Rijn heb je volop keuze. Strandtent Soia is vlakbij, net als de stoere bierbrouwerij annex proeflokaal Maximus. Een filmpje pak je bij de Cinemec bioscoop, op enkele minuten lopen van Greenville.

Daarnaast zijn er sportgelegenheden in overvloed. In de buurt vind je Fit For Free, de Sportcampus en Sportpark Paperclip. Zoek je liever de natuur op? Op loopafstand van Greenville bevinden zich maar liefst vier parken. Ook het Maximapark, ter grootte van de Utrechtse binnenstad en in 2014 uitgeroepen tot meest geliefde park van Nederland, ligt op fietsafstand.

Lees meer over wat er allemaal in de buurt te doen is >